Verpleegkundige handelingen
Het doel van de bijscholing Verpleegkundige handelen is om de volgende handelingen te trainen: medicatie toedienen, stomazorg, injecteren (insuline), bloedglucose bepaling, zuurstof toedienen, blaaskatheterisatie (blaaskatheterzak verwisselen).
Deze training is op maat gemaakt voor zorgprofessionals die werkzaam zijn in een zorgboerderij en in de verpleeghuiszorg. Andere geïnteresseerde voor wie de training passend is, kunnen zich ook aanmelden.
Datum:
28 juni 2023
8.30 uur tot 17.00 uur
Locatie:
Bloemendaallaan 110
Barneveld
Kosten:
€ 249,-.
Accreditatiepunten:
7 accreditatiepunten
Deze training is geschikt voor gediplomeerde verzorgende-IG en verpleegkundige niveau 4 t/m 6, die hun verpleegkundige handelingen willen bijscholen. De training omvat alle verpleegkundige handelingen waarna uw bekwaamheid weer up-to-date is. De reader omvat de theoretische onderbouwing die u gebruikt om zich voor te bereiden op de fysieke bijeenkomst. Het doornemen van de reader als voorbereiding neemt ongeveer 3 uur tijd in beslag. In het kopje reader kunt u enkele hoofdstukken van de reader inzien. Na inschrijving van deze bijscholing ontvangt u de gehele reader digitaal via de mail. Ontvangt u liever een papieren reader, geen probleem, stuur een mailtje met dit verzoek. Tijdens deze training wordt de theoretische kennis kort opgefrist aan de hand van casussen. Tevens zullen de handelingen in een vaardigheidslokaal uitgebreid onder begeleiding van de docent, geoefend en uitgevoerd worden. Verpleegkundige handelingen kunnen risicovolle- en voorbehouden handelingen zijn, Voor sommige handelingen is dus een uitvoeringsverzoek van de arts noodzakelijk. Bij het aantonen van voldoende bekwaamheid voor de vaardigheden verpleegkundige handelingen, ontvangt u een certificaat en accreditatiepunten als u lid bent van de V&VN. Het certificaat kunt u opvoeren als bewijslast binnen het Kiwa keurmerk, Kwaliteitskeurmerk voor ZZP’ers in de zorg.
8.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
8.45 uur: Voorstellen
9.00 uur: Wetgeving en Vilans protocollen
9.15 uur: Vaardigheden medicatietoediening, stomazorg, , casussen, theorie en praktijk oefenen met elkaar of op fantomen.
10.45 uur: Pauze
11.00 uur: Vaardigheden injecteren (insuline), bloedglucose bepaling, casussen, theorie en praktijk oefenen door middel van fantomen
12.30 uur: Lunch
13.15 uur: Vaardigheden zuurstoftoediening, blaaskatheterisatie (blaaskatheterzak verwisselen), casussen, theorie en praktijk oefenen door middel van fantomen
15.15 uur: Pauze
15.30 uur: Oefenen van vaardigheden ter verdieping , extra oefening en aantonen van bevoegdheid
16.30 uur: Evaluatie training
16.45 uur: Ontvangst Certificaat
17.00 uur: Afsluiting
Bekijk hieronder een overzicht van alle hoofdstukken die vallen onder de training van voorbehouden handelingen. Ben jij al benieuwd naar meer? Neem alvast een voorproefje in een aantal hoofdstukken (Zie dichtbedrukte trainingen)
H1 – Verantwoordelijkheid en Wetgeving
H2 – Vilans Protocollen
H3 – Medicatie
H4 – Stoma
H5 – Injecteren
H6 – Insuline/bloedglucose bepaling
H7 – Zuurstof
H8 – Blaaskatheter
H9 – Suprapubisch katheter
Bijlage 1
Verwijzingen