Het doel van de bijscholing Persoonlijke basiszorg is om handelingen te trainen met betrekking tot de Activiteiten van het Dagelijkse Leven (ADL) bij de cliënt of naaste. Onderwerpen die aan bod komen zijn: persoonlijke zorg, uitleg over de veelvoorkomende ziektebeelden Dementie, CVA, COPD, hartinfarct. Verder worden de volgende onderwerpen getraind: hulpmiddelen, materialen, apparatuur bij ondersteuning van de basiszorg, hygiëne bij de ondersteuning van de basiszorg, communicatie met de cliënt in de ondersteuning van de ADL, omgang met digitale gezondheidsomgeving en zorgplan, feedbackvaardigheden en assertiviteit, ergonomisch werken en valpreventie.
Tijdens de bijscholing tiltechnieken worden handelingen getraind met betrekking tot tillen en haptonomisch verplaatsen van de cliënt. De volgende handelingen komen tijdens deze training aan bod: transferprotocollen, verplaatsen binnen het het bed, verplaatsen van lig naar zithouding, verplaatsen van zit naar zithouding, verplaatsen achterin de stoel, ondersteuning met lopen, transferspel
Deze training is geschikt voor mantelzorgers en startende helpende in de zorg die hun handelingen ten aanzien van de persoonlijke zorg en de Activiteiten Dagelijks Leven (ADL), bij de cliënt of de naaste willen bijscholen. Tijdens het gedeelte tiltechnieken wordt geleerd de cliënt op een verantwoorde manier te verplaatsen. Het dagelijks in vaak ongunstige omstandigheden tillen, duwen, trekken, staan en zitten zorgen voor een grote belasting van uzelf. Het verplegen van de cliënt of uw naaste kan voor uw gevoel te zwaar en een te grote lichamelijke belasting zijn. In deze training leert u hoe deze problemen ergonomisch verantwoord opgelost kunnen worden. De reader omvat de theoretische onderbouwing die u gebruikt om zich voor te bereiden op de fysieke bijeenkomst. Het doornemen van de reader als voorbereiding neemt ongeveer 2 uur tijd in beslag. In het kopje reader kunt u enkele hoofdstukken van de reader inzien. Na inschrijving van deze bijscholing ontvangt u de gehele reader digitaal via de mail. Ontvangt u liever een papieren reader, geen probleem, stuur ons een mailtje met dit verzoek. Tijdens deze training wordt theoretische kennis verstrekt ten aanzien van persoonlijke zorg en de ADL, aan de hand van casussen. Tevens zullen de handelingen in een vaardigheidslokaal uitgebreid, onder begeleiding van de docent, geoefend en uitgevoerd worden. Aan het einde van de bijscholings-dag ontvangt u een Bewijs van Deelname. Voor deze bijscholings-dag zijn geen accreditatiepunten te verkrijgen.
8.30 uur Ontvangst met koffie en thee
8.45 uur Voorstellen
9.00 uur Wetgeving en Vilans protocollen
9.15 uur Vaardigheden persoonlijke zorg en ADL en toelichting    Â
        ziektebeelden dementie, CVA, COPD, hartinfarct.
10.45 uur Pauze
11.00 uur Vaardigheden hulpmiddelen, materialen, apparatuur bij
       ondersteuning van de basiszorg. Hygiëne bij de ondersteuning van
       de basiszorg.
12.30 uur Lunch
13.15 uur Vaardigheden communicatie met de cliënt in de ondersteuning
        van de ADL, omgang met digitale gezondheidsomgeving en
        zorgplan, feedbackvaardigheden en assertiviteit, ergonomisch
        werken en valpreventie
15.15 uur Pauze
15.30 uur Oefenen van vaardigheden ter verdieping en extra oefening
16.30 uur Evaluatie training
16.45 uur Ontvangst Bewijs van Deelname
17.00 uur Afsluiting
Naam: Lotte van Els / Marenka Willems
De reader persoonlijke basiszorg en tiltechnieken zal zo spoedig mogelijk worden toegevoegd.
Deze training is geschikt voor mantelzorgers en startende helpende in de zorg die hun handelingen ten aanzien van de persoonlijke zorg en de Activiteiten Dagelijks Leven (ADL) en tiltechnieken, bij de cliënt of de naaste willen bijscholen. De reader omvat de theoretische onderbouwing die u gebruikt om zich voor te bereiden op de fysieke bijeenkomst. Het doornemen van de reader als voorbereiding neemt ongeveer 2 uur in beslag. Het Bewijs van Deelname kunt u opvoeren als bewijslast binnen het Kiwa keurmerk, Kwaliteitskeurmerk voor ZZP’ers in de zorg. Tijdens deze training wordt de theoretische kennis kort toegelicht aan de hand van casussen. Tevens zullen de handelingen in een vaardigheidslokaal onder begeleiding van een docent geoefend en uitgevoerd worden. Aan het einde van de bijscholings-dag ontvangt u een Bewijs van Deelname. Voor deze bijscholings-dag zijn geen accreditatiepunten te verkrijgen.
9.00 uur Ontvangst met koffie en thee
9.15 uur Voorstellen
9.30 uur Wetgeving en Vilans protocollen
9.45 uur Toelichting ziektebeelden dementie, CVA, COPD, hartinfarct.
Vaardigheden persoonlijke zorg en ADL, communicatie met de cliënt in de ondersteuning van de ADL, omgang met digitale gezondheidsomgeving en zorgplan, feedbackvaardigheden en assertiviteit.
11.00 uur Pauze
11.15 uur Vaardigheden hulpmiddelen, materialen, apparatuur bij ondersteuning van de basiszorg. Hygiëne bij de ondersteuning van de basiszorg.
12.30 uur Lunch
13.15 uur Vaardigheden ergonomisch werken en valpreventie, transferprotocollen, verplaatsen binnen het bed, verplaatsen van lig naar zithouding, verplaatsen van zit naar zithouding, verplaatsen achterin de stoel, ondersteunen met lopen
15.15 uur Pauze
15.30 uur Transferspel. Oefenen van vaardigheden ter verdieping en extra oefening
16.30 uur Evaluatie training
16.45 uur Ontvangst Bewijs van Deelname
17.00 uur Afsluiting
Naam: Lotte van Els / Marenka Willems
De reader persoonlijke basiszorg en tiltechnieken zal zo spoedig mogelijk worden toegevoegd.
Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.